Άρχικη Ιστορία Τα Νέα Μας Εκδηλώσεις Σύνδεσμοι Site Map Επικοινωνία
 
 
ΑΡΧΙΚΗ
Οι Ιππότες άλλοτε και τωρα
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
::| Newsletter
Your Name:
Your Email:
 
 
Οι Ιππότες άλλοτε και τωρα
 
Οι Ιππότες Σήμερα

Οι Ιππότες των ημερών μας, δεν είναι πυργοδεσπότες ή γαιοκτήμονες, δεν ακολουθούν υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν σε Σταυροφορίες.Δεν έχουν κανένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Ιπποτισμού. Με λίγα λόγια, έχει εκλείψει από τα Ιπποτικά Τάγματα η σκληρή στρατιωτική και θρησκευτική πειθαρχία των Ιπποτών του Μεσαίωνα. Και οι Ιππότες, δεν θεωρούνται παραβάτες των Κανόνων αν δεν αφιερώνουν τη ζωή τους στην Εκκλησία και τον μοναστικό βίο. Η τιμή, η συνεισφορά στην κοινωνία και η υποστήριξη της Χριστιανικής Θρησκείας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Ιπποτισμού των ημερών μας.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του σωστού Ιππότη της εποχής μας
α) Η τιμή που μας αποδίδεται σαν αναγνώριση της συνεισφοράς μας σε κοινωνικό έργο
β) Η αφοσίωσή μας στα ιδεώδη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της οικογένειας, της θρησκείας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τον άνθρωπο και τον Θεό.

Ρόλος μας, σαν Ιππότες του σήμερα, είναι να χτίζουμε γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις, επιδιώκοντας την συνεργασία και την συνύπαρξη ατόμων διαφορετικών ηθών, εθίμων και θρησκευτικών πεποιθήσεων, παραμένοντας βέβαια πάντα πιστοί στις παραδοσιακές μας αρχές.

Το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών λειτουργεί σήμερα στην Πορτογαλία, όπου είναι και η έδρα του, στην Αγγλία,Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο,Βενεζουέλα,  Βολιβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καμπότζη, Καναδά, Κολομβία, Κονγκό Μπραζανβίλ, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Κούβα, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Ισημερινός, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Η.Π.Α. Ουγγαρία, Ιταλία, Λατβία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Παραγουάη, Περού, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκανδηναβία, Σερβία, Ισπανία,Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ουραγουάη και Ελλάδα.

Η Διοίκηση του Ιπποτικού Τάγματος της κάθε χώρας, επιτελείται από τον Μεγάλο Ηγεμόνα (Grand Prieur) και το Συμβούλιό του, σε συνεργασία με τον Legat Magistrale, τον εντεταλμένο του Μεγάλου Διδασκάλου. Καταστατικά και Κανονισμοί καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Κεντρικών και περιφερειακών Διοικήσεων του Ιπποτικού Τάγματος ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Το Τάγμα μας, (το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών) είναι Οργάνωση μη κερδοσκοπική, φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Υποστηρίζει την Χριστιανική Πίστη και Εκκλησία, υλοποιώντας έργα αγαθοεργίας κι ελεημοσύνης.
Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιδεικνύοντας δημιουργική δράση στον Οικογενειακό, Κοινωνικό, Εθνικό και Διεθνή χώρο.
Αποσκοπεί στην πνευματική προαγωγή των μελών του προτρέποντάς τα σε έργα αρετής και γενναιότητας ψυχής.
Υποστηρίζει την τιμή και την αξιοπρέπεια των μελών του επιδεικνύοντας έργα αλληλεγγύης, αυτοθυσίας και δικαιοσύνης.
Πραγματοποιεί έργα αναστήλωσης, απογραφής, συντήρησης και μελέτης μνημείων και αρχείων, που μαρτυρούν τον αρχαίο ζήλο και το πνευματικό διηνεκές του Τάγματος, καθώς επίσης μελέτες και έρευνες που αφορούν στην οικοσημολογία, το ιστορικό, θρησκευτικό, φιλοσοφικό και γενεαλογικό παρελθόν του Τάγματός μας και την προσαρμογή του στην σημερινή πραγματικότητα.

Σαν Κέντρο Μεσογειακών Μελετών δημιουργεί ακτίνα έρευνας στον Μεσογειακό και κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, παρέχοντας αξιόλογη Βιβλιοθήκη, προβολή Ντοκιμαντέρ και διαφάνειες στοιχείων που συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο και που αφορούν στην ιστορία, την εξέλιξη και την προσφορά του Τάγματος στο πέρασμα των αιώνων.


Οι Δ
ώδεκα Εντολές του Σύγχρονου  Ιππότη.
  
 
    1.  
Να  μη   ξεχνάς ποτέ το παράδειγμα των πρώτων Ιπποτών καθώς και τους Κανόνες της Χάρτας μας.

     2.   Να αγωνίζεσαι ασταμάτητα για τα ανθρώπινα Δικαιώματα και την προστασία των αδύναμων και των καταπιεσμένων. 

    3.    Να αγωνίζεσαι για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων αξιών.

  1. Να ξεκινήσεις με την βελτίωση του ίδιου σου του εαυτού πριν ζητήσεις από τους άλλους να βελτιωθούν.
  1. Διαμόρφωσε τη ζωή σου σύμφωνα με τα αληθινά  σου πιστεύω, χωρίς υποκρισία, σεβόμενος πάντα και τα πιστεύω των άλλων.
  1. Να είσαι πάντα ειλικρινής στα λεγόμενά σου και τίμιος στην συμπεριφορά σου.
  1. Να είσαι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να τιμάς τον λόγο που δίνεις
  1. Να μη βάζεις τίποτα πάνω από την πνευματικότητα, την αδελφοσύνη και την φιλία.
  1. Πάντα να προτιμάς τον διάλογο και την συμφωνία, από τη σύγκρουση και τον πόλεμο
  1. Αντιμετώπιζε με θάρρος όλες τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται, ξέροντας ότι,  μέσα σου και μέσα από τα υψηλά σου ιδανικά θα βρεις την απαραίτητη δύναμη να πορευτείς μέσα από την εμπειρία και την εξέλιξη.
  1. Μην ξεχνάς ποτέ ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία σου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα και οι ελευθερία των άλλων.
  1. Μην ξεχνάς ποτέ ότι η αξία ενός ανθρώπου πηγάζει από αυτό που πραγματικά είμαστε και όχι από αυτό που θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε, ή από τα αγαθά που διαθέτουμε 


Μερικές Συμβουλές - Κανόνας Ζωής

      1.      Να περπατάς ήρεμος ανάμεσα στη βιασύνη και τον θόρυβο. Και να θυμάσαι πόση γαλήνη μπορούμε να βρούμε στη σιωπή

2.      Φρόντιζε, όσο είναι δυνατό και χωρίς να υποτάσσεσαι, να έχεις καλές σχέσεις με όλους

3.      Να λες πάντα την αλήθεια ήρεμα και καθαρά και να ακούς και τους άλλους, ακόμα κι αν είναι ανόητοι ή αδαείς, διότι και αυτοί, έχουν την δική τους ιστορία

4.      Να αποφεύγεις τους θορυβώδεις τύπους. Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

5.      Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους γιατί κινδυνεύεις να γίνεις χυδαίος ή πικρόχολος. Διότι πάντα υπάρχουν ανώτεροι ή κατώτεροι από σένα

6.      Να απολαμβάνεις τα κατορθώματά σου και τα σχέδιά σου.

7.      Να ενδιαφέρεσαι για την καριέρα σου, παραμένοντας ταπεινός. Αυτός θα είναι ο πλούτος σου στην ευμετάβλητη τύχη της ζωής σου. Και να είσαι προσεκτικός  με τις προσωπικές σου υποθέσεις γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος από παγίδες.

8.      Μην ξεχνάς ότι υπάρχει αρετή και πολλοί αγωνίζονται  για τα ιδανικά τους και ότι παντού ,η ζωή είναι γεμάτη από ηρωϊσμό.

9.      Να είσαι ο εαυτός σου. Κυρίως, μην υποκρίνεσαι ότι έχεις αισθήματα. Μην είσαι ποτέ κυνικός με την Αγάπη, γιατί, αντίθετα από αυτήν , η σκληρότητα και η απογοήτευση ανανεώνονται σαν το χορτάρι.

10.  Να δέχεσαι ευχαρίστως την εμπειρία του χρόνου, εγκαταλείποντας με καλοσύνη τις σκέψεις της νιότης.

11.  Να ανανεώνεις την δύναμη του πνεύματός σου για να γίνεσαι πιο ισχυρός απέναντι στις απρόβλεπτες στεναχώριες. Μην αφήνεις όμως να σε καταβάλουν ιδέες της φαντασίας σου

12.  Η κούραση και η μοναξιά γεννούν πολλούς μπελάδες. Απόφευγέ τους

13.  Σε μία αυστηρή και γόνιμη πειθαρχία, να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου. Γιατί είσαι και εσύ παιδί του Σύμπαντος, όπως είναι τα δέντρα και τα αστέρια. Όπως αυτά, έχεις και εσύ το δικαίωμα να υπάρχεις. Ακόμα κι αν σου είναι ή όχι σαφές, μην αμφιβάλλεις ότι ο κόσμος είναι πλασμένος όπως θα έπρεπε να είναι.

14.   Να βρίσκεσαι σε αρμονία  με τον Θεό, ανεξάρτητα από την αντίληψη που έχεις για όλα αυτά.

15.  Ανεξάρτητα από τον πόνο και τα κενά που σου δημιουργούνται από την σύγχιση  της ζωής, να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να προσπαθείς να μειώνεις το ξεγέλασμα, την ντροπή, τα χαμένα όνειρα, γιατί, παρ΄ όλα αυτά, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι όμορφος

16.  Τέλος, να είσαι πολύ προσεκτικός και να αγωνίζεσαι να είσαι ευτυχισμένοςRating (Votes: )   
    Comments (0)        Tell friend        Print
 
::| Προσφατα Νεα

 
[Page Top]