Άρχικη Ιστορία Τα Νέα Μας Εκδηλώσεις Σύνδεσμοι Site Map Επικοινωνία
 
 
ΑΡΧΙΚΗ
Οι Ιππότες άλλοτε και τωρα
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
::| Newsletter
Your Name:
Your Email:
 
 
Οι Ιππότες άλλοτε και τωρα
 
Η παρουσία της Εκκλησίας στο χώρο μας

Σαν Χριστιαννικό οικουμενικό τάγμα, με μεγάλη μας χαρά δεχόμαστε στους κόλπους μας, κάθε εκκλησιαστικό ποιμένα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον πνευματικό μας σύμβουλο, Σεβασμιότατο κ. Γεώργιο Παπαθανασίου Αρχιεπίσκοπο Ανατολίας ...
Ιστορία

Το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, Γαλλικής προελεύσεως κατά βάση, έγινε ξακουστό από τον ηρωισμό και την υψηλού επιπέδου δράση των μελών του. Δημιουργήθηκε στα Ιεροσόλυμα το έτος 1118 από τον Hugues de Payens, τον Geoffroy de Saint Omer και άλλους επτά Γάλλους ιππότες που ακολούθησαν τον Godefroy de Bouillon. Ολοι μαζί, αφιερώθηκαν στην προστασία των Αγίων Τόπων και των προσκυνητών που τους επισκέπτονταν.

Ησαν, οι «Φτωχοί Ιππότες του Χριστού» . . .

Οι Ιππότες Σήμερα

Η τιμή, η συνεισφορά στην κοινωνία, αλλά και η υποστήριξη της Χριστιανικής Θρησκείας, είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ιπποτισμού των ημερών μας. Ρόλος μας, σαν Ιππότες του σήμερα, είναι να επιδιώκουμε την συνεργασία και την συνύπαρξη ατόμων διαφορετικών ηθών, εθίμων, πεποιθήσεων, παραμένοντας βέβαια πάντα πιστοί στις παραδοσιακές μας αρχές.
Διοικητές Τάγματος

Το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών από την ίδρυσή του το 1118 και παρά την κατάρρευσή του το 1307, συνέχιζε να εορτάζει τις δραστηριότητές του και την αδιάκοπη διαδοχή των Μεγάλων Διδασκάλων του, με πρώτα ονόματα στον κατάλογο τους Γάλλους Clermont, du Guesolin, Armagnac, Croix, Lenoncourt, Chabot, Tavannes, Valois και άλλους, που, από το 1324 μέχρι το 1704 διοίκησαν το Τάγμα, επισημαίνοντας έτσι την ύπαρξη και την συνέχειά του .

Εδώ παραθέτουμε την κατάσταση των επικεφαλής του Τάγματος Μεγάλων Διδασκάλων των Ναϊτών Ιπποτών, όπως αυτή εμφανίζεται στην Επίσημη Χάρτα Μεταβίβασης.
 
::| Προσφατα Νεα

 
[Page Top]